Maelstrom

Buy
price € 27
Document2
Maelstrom1
Binnenwerk lores (gesleept)
Maelstrom2
Binnenwerk lores (gesleept) 1
Binnenwerk lores (gesleept) 2
Binnenwerk lores (gesleept) 3

De Maalstroom, de beruchte draaikolk ten zuiden van de Noorse eilandengroep de Lofoten, inspireerde meer dan één schrijver. Het bekendste verhaal is allicht ‘A Descent into the Maelström (Afdaling in de Maalstroom) van Edgar Allan Poe. Hierin vertelt een schijnbaar oude man hoe hij en zijn twee broers enkele jaren eerder op hun vissersboot werden meegesleept in de Maalstroom en hij als enige overleefde.
Céline Hudréaux herwerkte Poe’s tekst tot een poëtische, tekstloze beeldroman. Haar etsen verhalen het onfortuinlijke lot van de drie broers tegen de achtergrond van het leven en werken in een vissersdorp rond het midden van de 19de eeuw. Hudréaux houdt zich gelukkig niet strikt aan het verhaal zoals het door Poe neergepend werd. De vrijheden die zij zich veroorlooft sluiten naadloos aan bij de sfeer en de geest van het oorspronkelijke verhaal. Dat doen ook haar tekenstijl en haar favoriete medium, de ets.

Als extra is achteraan in het boek het kortverhaal opgenomen, in een Nederlandse vertaling van Simon Vestdijk. 

---

The Maelström is an infamous vortex south of the Norwegian Lofoten Islands. This vortex inspired Edgar Allan Poe to write his short story 'A Descent into the Maelström'. It's a story about a seemingly old man who narrates how he and his two brothers were swept away by the Maelström. Only the narrator survived. Huréaux recreates the story, turning it into a poetic, visual narrative.

NO TEXT

Make your choice
Quick contact

ria@bries.be